Yritys Puolaan

Yritys Puolaan – kokonainen ratkaisu

Yrityksen perustaminen Puolassa on yksinkertaista, sillä lakiasiaintiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko toimenpiteen ajan jotta voit aloittaa liiketoiminnan nopeasti. Varsovan toimistomme tarjoaa laajan valikoiman yrityspalveluja. Voimme tarjota sinulle avaimet käteen -ratkaisun ja kaikki tukipalvelut.

Miten tuemme yritystoimintasi aloittamista Puolassa:

Uuden yrityksen rekisteröinti ja uudet valmiit yritykset Puolassa – kokonainen palvelu

ALV- ja verorekisterihakemukset, kirjanpitopalvelut, virtuaalitoimisto paikallisella osoitteella

Pankkitilin avaaminen, veroneuvonta ja yrityspalvelut, paikallisen lakimiestiimin tuki

Eniten aikaa ja kustannuksia säästävä tapa rekisteröidä yritys Puolassa on ostaa uusi pöytälaatikkoyhtiö, koska perustamisprosessi voi olla haaste ulkomaisille asukkaille erilaisten piilovaatimusten vuoksi (esimerkiksi osakepääoma). Useimmiten ulkomailla asuvat välttävät byrokratian ostamalla uuden räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön, sillä olemme jo huolehtineet kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan. Puolalaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 1 780 eurosta. Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä, niin saat ilmaisen konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen »

Yritys Puolassa

Autamme sinua aloittamaan Puolassa!

Meidän avulla on perustettu satoja yrityksiä Puolaan. Tarjoamme aika- ja kustannustehokkaita etäasetuspaketteja ilman matkustamista. Hinnat yrityksen perustamiselle Puolaan ovat 1780 eurosta alkaen.

Hinnat alkaen 1 780 euroa
Etäkäyttöönotto 7–10 päivässä
Uusia yrityksiä saatavilla
Saatavilla ALV-aktiivisia yrityksiä
Täysi valikoima yrityspalveluita

Rajavastuuyhtiö Puolassa

Yleisin yritysmuoto Puolassa on osakeyhtiö (Spółka z ograniczona odpowiedzialnością eli Sp. z o.o.), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista. Uudet osakepöytälaatikkoyhtiömme rekisteröidään kaupparekisteriin aktiivisella rekisteröintinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa. Joissakin tapauksissa myös luomme uuden yrityksen räätälöidysti tilauksesi mukaan. Lisäksi voit valita yrityksellesi parhaiten sopivan yrityksen nimen.

Kaikilla puolalaisilla hyllyyrityksillä on 100% puhtaan taseen takuu ja sekä täysosakepääomaa 5 000 PLN rekisteröitynä (noin 1 200 EUR) – jolloin tarvetta sijoittaa osakepääomaa ei ole perustamishetkellä, koska se on rekisteröity yhtiön kassakirjaan. Osakkeenomistajien ja hallituksen jäsenten lukumäärälle tai kansallisuudelle ei ole rajoituksia.

Puolalaisen yrityksen perustaminen voidaan toteuttaa etänä meille myönnetyllä valtakirjalla (Power Of Attorney [PoA]) tai varaamalla tapaaminen notaarin luokse Varsovaan. Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat kokonaisuudessaan ja lähetämme kaikki hakemukset puolestasi. Tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaupparekisteri on käsitellyt kaikki muutokset, välitämme sinulle kaikki oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisterin tietokannan päivittäminen uusien osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten ja yritystietojen mukaiseksi kestää yleensä 7 työpäivää. Tulisi ottaa huomioon, että paikallisviranomaiset pidentävät usein virallisia käsittelyaikoja.

Mitkä ovat vaiheet?

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten. Tarjoamme täyden etäpalvelun.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Puolassa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi on saatu päätökseen ja kun yrityksesi Puolassa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Puolassa

Tarjoamme Puolassa täyden valikoiman yrityspalveluja, joita ovat esimerkiksi lainopillinen ja veroneuvonta, virtuaalitoimistot, kirjanpito ja pankkitilien avaamisen tuki. Hallintarekisteröinti- ja välittäjäpalvelut pyynnöstä.

Virtuaalitoimisto-palvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Puolassa. Virallista osoitettamme Varsovassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamiseen. Yrityksellesi lähetetyt postit välitetään sinulle sähköpostitse (skannattu kopio) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi yksittäisiä paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen domeenimajoituspalveluineen.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken puolalaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verokysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan, mukaan. Voimme myös toimittaa alv-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden pankkien kanssa (esimerkiksi BNP Paribas, Bank Pekao SA ja mBank) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili Puolessa avautuu mahdollisimman nopeasti. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi, minkä jälkeen ne toimitetaan sinulle. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Puolassa on mahdollista etänä Internetin kautta. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili (IBAN-tilinumero) ja maksukortti

Tilintarkastus on tehtävä, jos kaksi seuraavista kriteereistä täyttyy kahtena peräkkäisenä vuotena:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 5 000 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 2 500 000 euroa.
 • Tilikauden aikana keskimäärin 50 työntekijää.

Verotuksen perusteet Puolassa

Puolassa yhteisöveron suuruus on 19 % Puolan verovelvollisten kaikista maailmanlaajuisista tuloista, mutta joissakin tapauksissa käytetään myös alennettua 9 %:n verokantaa vuodesta 2019 alkaen. Yleinen arvonlisäverokanta on 23 %.

Puolan yhteisöveron verokanta on 19 % (vakiokanta). Maahan rekisteröityä yhtiötä verotetaan sen maailmanlaajuisista tuloista, myös myyntivoitoista. Yritykset, joiden liikevaihto on enintään 1 200 000 euroa kyseisenä verovuonna, ja yritykset, jotka aloittavat liiketoiminnan vuonna 2019, voivat tietyin edellytyksin käyttää 9 %:n yhteisöverokantaa.

Puola perii 19 % kiinteän lopullisen veron jaetuista osingoista, ellei verosopimuksessa ole määrätty alhaisempaa verokantaa tai sovelleta EU:n maksupalveludirektiiviä (PSD). Lähdeveroa kannetaan osakkuustodistuksista, tietyistä debentuureista, arvoseteleistä ja sijoituskupongeista saatavista tuloista sekä yleisesti ottaen pankkitalletuksista ja vaihtotileistä saaduista koroista. Verokanta voidaan alentaa nollaan, jos osingot jaetaan EU:n tai ETAn osakkeenomistajalle, jolla on hallussaan vähintään 10 % puolalaisen yhtiön pääomasta (vähintään 2 peräkkäistä vuotta).

Puolan vakioarvonlisäverokanta on 23 %. Tietyille elintarvikkeille, lääketuotteille, sairaalapalveluille ja asunnoille alennettu arvonlisäverokanta on 8 %, ja tiettyjen elintarvikkeiden, kuten leivän, maitotuotteiden, lihojen ja valikoitujen julkaisujen, kohdalla verokanta on vielä matalampi eli 5 %. Pakollisen ALV-rekisteröinnin raja verovelvolliselle, jolla on rekisteröity toimisto, liiketoimipaikka tai kiinteä toimipiste Puolassa, on 200 000 PLN:n myynnin liikevaihto viimeisten 12 peräkkäisen kuukauden aikana.

Työnantajan maksamat sosiaali- ja terveysverot: 19,21–22,41 % tapauksen mukaan. Puolan minimipalkka vuonna 2020 on 2 600 PLN eli noin 575 euroa kuukaudessa ja keskimääräinen bruttopalkka noin 5000 PLN (noin 1100 EUR).

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla olemme sisällyttäneet usein kysyttyjä kysymyksiä yrityksen perustamisesta ja yrityspalveluista Puolassa ja asianmukaiset vastaukset.

Mitä asiakirjoja tarvitaan?

Jotta voidaan rekisteröidä ja käsitellä tilauksesi pyydämme teiltä passin skannauksen, kotiosoitteen (jossa esimerkki sähköpalvelun tms laskusta) ja yhteystiedot.

Kuinka kauan se vie?

Puolassa virallinen käsittelyaika on 7 arkipäivää asiakirjojen toimittamisesta. Valitettavasti kokemuksesta voidaan kuitenkin todeta, että Puolan hallituksen käsittelyajat viivästyvät usein, ja suosittelemme asiakkaillemme aina harkitsemaan pidempää käsittelyaikaa paikallisilta viranomaisilta.

Pitääkö minun tulla Puolaan?

Yrityksen perustamismenettelyt voidaan suorittaa täysin etänä ja eikä vaati matkustamista Puolaan. Mutta jos haluat voimme myös ajoittaa notaarikokouksen Varsovassa paikan päällä.

Miksi valita hyllyyritys?

Ajan- ja kustannustehokkain vaihtoehto uuden yrityksen perustamiselle alusta alkaen on hankkia hyllyyritys, mikä on Puolassa hyvin yleistä. Hyllyyrityksen etuna on, että liiketoiminta voi alkaa toimia heti ja että yrityksellä on jo rekisteröintinumero, tarvittaessa myös haluttaessa myös aktiivinen EU: n alv-rekisteröintinumero. Lisäksi olemme jo rekisteröineet osakepääoman maksun ennakolta, joten erillisiä siirtoja ei tarvita perustamisvaiheessa. Vasta ennen ensimmäisen tilikauden päättymistä uuden hallintoneuvoston on siirrettävä 5000 PLN: n osakepääoma yrityksen pankkitilille vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi.

Entä jos en ole kotoisin EU: sta?

Puola ei aseta rajoituksia yhtiön osakkeenomistajille ja/tai hallintoneuvoston jäsenten kansallisuudelle tai oleskeluoikeudelle, joten tämä ei ole ongelma.

Voinko rekisteröidä sivuliikkeen?

Kyllä, tuemme sekä sivuliikkeen että tytäryhtiön perustamista yritysten osakkeenomistajille.

Paljonko se maksaa?

Uusien yhtiöiden perustamisen ja uusien hyllyyritysten hinnat Puolassa alkavat 1780 eurosta. Projektisi lopullinen hinta riippuu tarvittavista lisäpalveluista, kuten paikallisen toimiston osoite, ALV-rekisteröinti, etäpalvelupaketti tai muut palvelut. Myös vuotuiset kustannukset riippuvat tilattuista palveluista. Tarjoamme mielellämme yksityiskohtaisen hinnoittelun projektillesi.

Voinko tilata yrityksen osoitteen?

Paikallinen osoite on pakollinen jokaiselle puolalaisella yritykselle. Virallinen osoite näkyy kaupparekisterissä ja kirjeet yritykselle lähetetään tähän osoitteeseen. Tarjoamme palveluna virtuaalisen rekisteröidyn toimipaikan osoitteen ja välitämme skannattuina kopioina vastaanotetut postitukset sähköpostiisi.

Voinko valita yrityksen nimen?

Kyllä, voit valita yrityksen toiminimen. Se riippuu saatavuudesta rekisterissä. Voit tarkistaa nimen saatavuuden täältä: https://ems.ms.gov.pl

Kuinka voin avata pankkitilin?

Puolassa on paljon kansainvälisiä ja paikallisia pankkeja, ja pankkijärjestelmät ovat edistyneitä. Pankkitiliä ei ole mahdollista avata välityspalvelulla tai valtakirjalla, pankkitapaaminen vaaditaan. Tarjoamme täyden palvelun pankkitilien avaamiseen paikan päällä. apua kokousten ajoittamisessa ja seuraamisessa pankkiin. Nopean käynnistyksen ratkaisuna on kuitenkin mahdollista avata myös fintech-pankki Euroopan unionissa, joka voidaan tehdä verkossa ilman vierailua ja jatkaa avaamista myöhemmin paikallisen perinteisen pankin kanssa Puolassa.

Entä raportointivaatimukset?

Koosta riippumatta, puolalaisen osakeyhtiön on toimitettava vuosikertomus kaupparekisteriin kerran vuodessa. Pienet yritykset on vapautettu vaatimuksesta nimittää tilintarkastaja. ALV-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain. Kirjanpitoosastamme voi hoitaa kaikki raportointivaatimukset puolestasi.

Kuinka aloitan?

Ensimmäisessä vaiheessa ilmoita meille yrityksesi perustamisen tavoitteista Puolassa. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua askel askeleelta yleisnäkymällä ja yksityiskohtaisella hinnalla yrityksen perustamiselle Puolassa. Kolmannessa vaiheessa huolehdimme kaikista juridisista asiakirjoista ja sovelluksista.

Oletko kiinnostunut aloittamaan liiketoiminnan Puolassa?

Kysymyksiin, jotka koskevat yrityksen perustamista Puolassa, vastataan nopeasti kun otat meihin yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. Jos haluat saada nopean yleiskatsauksen projektisi menettelytavoista ja hinnoittelusta, pyydämme lähettämään alustavia tietoja esimerkiksi siitä, kuinka monta osallistujaa tulee olemaan yrityksen rakenteessa ja minkä maan edustajia heillä on. Maajohtajamme lähettää pian asiaan liittyvia lisätietoja, mukaan lukien yksityiskohtaiset menettelytavat, käsittelyajat ja hinnoittelua koskevat tiedot.

  Yhteystiedot

  Toimistomme Puolassa sijaitsee Varsovan keskustassa. Ota yhteyttä pääkonttorimme puhelimitse tai sähköpostitse, niin järjestmme sinulle yhteydesi Puolan maajohtajamme kanssa.

  Soita pääkonttorillemme: 0923.165.500

  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@maxcorp.fi