Yrityksen Perustaminen Puolassa

Yrityksen Perustaminen Puolassa

Yrityksen perustaminen Puolassa on yksinkertaista, sillä lakiasiaintiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko toimenpiteen ajan. Tarjoamme laajan valikoiman yrityspalveluja Puolassa, jotka on räätälöity tarpeidesi mukaan. Palvelumme liittyvät esimerkiksi yritysten perustamiseen, oikeudelliseen ja verotukseen liittyvään neuvontaan, pankkitilien avaamista koskevaan konsultointiin, virtuaalitoimistoon ja kirjanpitoon. Tarjolla on myös puolalaisia pöytälaatikkoyhtiöitä, joilla on aikaisempaa toimintaa (esimerkiksi vanhemmat rekisteröintipäivät) ja voimassa olevat alv-rekisteröinnit.

Eniten aikaa ja kustannuksia säästävä tapa rekisteröidä yritys Puolassa on ostaa uusi pöytälaatikkoyhtiö, koska perustamisprosessi voi olla haaste ulkomaisille asukkaille erilaisten piilovaatimusten vuoksi (esimerkiksi osakepääoma). Useimmiten ulkomailla asuvat välttävät byrokratian ostamalla uuden räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön, sillä olemme jo huolehtineet kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan. Puolalaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 1 780 eurosta. Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä, niin saat ilmaisen konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen »

Yritys Puolassa

Company Formation in Poland
Hinnat alkaen 1 780 euroa
Etäkäyttöönotto 5–10 päivässä
Saatavilla ALV-aktiivisia yrityksiä

Rajavastuuyhtiö Puolassa

Yleisin yritysmuoto Puolassa on osakeyhtiö (Spółka z ograniczona odpowiedzialnością eli Sp. z o.o.), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista. Uudet osakepöytälaatikkoyhtiömme rekisteröidään kaupparekisteriin aktiivisella rekisteröintinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa. Joissakin tapauksissa myös luomme uuden yrityksen räätälöidysti tilauksesi mukaan. Kaikilla puolalaisilla pöytälaatikkoyhtiöillä on puhtaan taseen täysi takuu sekä täysosakepääomaa 5 000 PLN rekisteröitynä(noin 1 200 euroa), jolloin tarvetta sijoittaa osakepääomaa ei ole, koska se on rekisteröity yrityksen kassaan. Osakkeenomistajan tai hallituksen jäsenten lukumäärää tai kansalaisuutta ei ole rajoitettu.

Puolalaisen yrityksen perustaminen voidaan toteuttaa etänä meille myönnetyllä valtakirjalla (Power Of Attorney [PoA]) tai varaamalla tapaaminen notaarin luokse Varsovaan. Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat kokonaisuudessaan ja lähetämme kaikki hakemukset puolestasi . Tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaupparekisteri on käsitellyt kaikki muutokset, välitämme sinulle kaikki oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisterin tietokannan päivittäminen uusien osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten ja yritystietojen mukaiseksi kestää yleensä 7 työpäivää.

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten. Tarjoamme täyden etäpalvelun.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Puolassa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi on saatu päätökseen ja kun yrityksesi Puolassa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Puolassa

Tarjoamme Puolassa täyden valikoiman yrityspalveluja, joita ovat esimerkiksi lainopillinen ja veroneuvonta, virtuaalitoimistot, kirjanpito ja pankkitilien avaamisen tuki. Hallintarekisteröinti- ja välittäjäpalvelut pyynnöstä.

Virtuaalitoimistopalvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Puolassa. Virallista osoitettamme Varsovassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamiseen. Yrityksellesi lähetetyt postit välitetään sinulle sähköpostitse (skannattu kopio) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi yksittäisiä paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen hosting-palveluineen.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken puolalaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verokysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan, mukaan. Voimme myös toimittaa alv-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden pankkien kanssa (esimerkiksi Bank Pekao SA ja mBank) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili Puolessa avautuu mahdollisimman nopeasti. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi, minkä jälkeen ne toimitetaan sinulle. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Puolassa on mahdollista etänä Internetin välityksellä. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili (IBAN-tilinumero) ja maksukortti

Tilintarkastus on tehtävä, jos kaksi seuraavista kriteereistä täyttyy kahtena peräkkäisenä vuotena:

  • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 5 000 000 euroa.
  • Taseen määrä on vähintään 2 500 000 euroa.
  • Tilikauden aikana keskimäärin 50 työntekijää.

Verotuksen perusteet Puolassa

Puolassa yhteisöveron suuruus on 19 % Puolan verovelvollisten kaikista maailmanlaajuisista tuloista, mutta joissakin tapauksissa käytetään myös alennettua 9 %:n verokantaa vuodesta 2019 alkaen. Yleinen arvonlisäverokanta on 23 %.

Puolan yhteisöveron verokanta on 19 % (vakiokanta). Maahan rekisteröityä yhtiötä verotetaan sen maailmanlaajuisista tuloista, myös myyntivoitoista. Vuodesta 2019 alkaen pienille veronmaksajille on otettu käyttöön alempi 9 %:n yhteisöverokanta. Yritykset, joiden liikevaihto on enintään 1 200 000 euroa kyseisenä verovuonna, ja yritykset, jotka aloittavat liiketoiminnan vuonna 2019, voivat tietyin edellytyksin käyttää 9 %:n yhteisöverokantaa. Bruttomyynnin raja-arvo on toistaiseksi ollut 1 200 000 euroa, mutta vuodesta 2020 lähtien se on 2 000 000 euroa.

Puola perii 19 % kiinteän lopullisen veron jaetuista osingoista, ellei verosopimuksessa ole määrätty alhaisempaa verokantaa tai sovelleta EU:n maksupalveludirektiiviä (PSD). Lähdeveroa kannetaan osakkuustodistuksista, tietyistä debentuureista, arvoseteleistä ja sijoituskupongeista saatavista tuloista sekä yleisesti ottaen pankkitalletuksista ja vaihtotileistä saaduista koroista. Verokanta voidaan alentaa nollaan, jos osingot jaetaan EU:n tai ETAn osakkeenomistajalle, jolla on hallussaan vähintään 10 % puolalaisen yhtiön pääomasta (vähintään 2 peräkkäistä vuotta).

Puolan vakioarvonlisäverokanta on 23 %. Tietyille elintarvikkeille, lääketuotteille, sairaalapalveluille ja asunnoille alennettu arvonlisäverokanta on 8 %, ja tiettyjen elintarvikkeiden, kuten leivän, maitotuotteiden, lihojen ja valikoitujen julkaisujen, kohdalla verokanta on vielä matalampi eli 5 %. Pakollisen ALV-rekisteröinnin raja verovelvolliselle, jolla on rekisteröity toimisto, liiketoimipaikka tai kiinteä toimipiste Puolassa, on 200 000 PLN:n myynnin liikevaihto viimeisten 12 peräkkäisen kuukauden aikana.

Työnantajan maksamat sosiaali- ja terveysverot: 19,21–22,41 % tapauksen mukaan. Puolan minimipalkka vuonna 2019 on 2 250 PLN eli noin 525 euroa kuukaudessa.

Kysyttävää? Kerro meille!

Yrityksen perustamista Puolassa koskeviin kysymyksiin saa nopean vastauksen ottamalla yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. Lakiasiaintiimimme vastaa ripeästi ja antaa lisätietoja tapauksestasi.

Oletko kiinnostunut aloittamaan liiketoiminnan Puolassa? Lakiasiaintiimimme opastaa sinua prosessissa!

Ensimmäisessä vaiheessa kerro meille, mitkä ovat tavoitteesi, kun haluat perustaa yrityksen Puolaan. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua ja tarjoamme vaiheittaisen yleiskatsauksen ja yksityiskohtaisen hintatarjouksen yrityksen perustamisesta Puolassa. Kolmannessa vaiheessa hoidamme kaikki oikeudelliset asiakirjat ja hakemukset.