Yritys Latviaan

Yritys Latviaan – kokonainen ratkaisu

Yritys Latviaan on yksinkertaista totoeuttaa, sillä lakimiestiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko toimenpiteen osalta. Tarjoamme laajan valikoiman yrityspalveluja Latviassa, jotka on räätälöity tarpeidesi perusteella. Voimme tarjota sinulle avaimet käteen -ratkaisun ja kaikki tukipalvelut.

Miten tuemme yritystoimintasi aloittamista Latviassa:

Uuden osakeyhtiön perustaminen, mukaan lukien uudet liiketoimintavalmiit yritykset

ALV- ja verorekisterihakemukset, kirjanpitopalvelut, virtuaalitoimisto paikallisella osoitteella

Rekisteröity edustaja ja paikallinen edustajapalvelu, pankkitilin avaamisen tuki

Aika- ja kustannustehokkaampi tapa perustaa liiketoimintasi Latviaan on ostaa uusi valmisyritys, minkä pystyt järjestämään kokonaan etänä ilman käyntiä paikan päällä. Vaihtoehtoinen perustamisprosessi voi olla haaste ulkomalaisille erilaisten piilovaatimusten vuoksi. Useimmissa tapauksissa ulkomailla asuvat ostavat räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön byrokratian välttämiseksi, jolloin on jo pidetty huolta kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan. Latvialaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 980 eurosta. Lisätietoja sekä konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen saat ottamalla meihin yhteyttä» 

Yritys Latviassa

Yritys Latviaan

Meidän avulla on perustettu satoja yrityksiä Latviaan. Tarjoamme etäasettelua ilman käyntia paikan päällä, mikä on aika- ja kustannustehokkaampi ratkaisu. Hinnat yrityksen perustamiselle Latviassa ovat 980 eurosta alkaen.

Hinnat alkaen 980 euroa
Etäkäyttöönotto 2-5 päivässä
Uusia yrityksiä saatavilla
Saatavilla ALV-aktiivisia yrityksiä
Täysi valikoima yrityspalveluja

Rajavastuuyhtiö Latviassa

Yleisin yritysmuoto Latviassa on osakeyhtiö (sabiedrība ar ierobežotu atbildību eli SIA latviaksi), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista. Uudet osakeyhtiömme ovat kaupparekisterissa aktiivisella rekisterinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa.

Kaikilla latvialaisilla yhtiöillä on puhtaan taseen täysi takuu sekä ennakkorekisteröity täysosakepääomaa 2 800 euroa, jolloin tarvetta sijoittaa osakepääomaa ei ole. Vaihtoehtoisesti voimme myös perustaa uuden yrityksen, joka on räätälöity projektisi mukaan. Osakkeenomistajan tai hallituksen jäsenten lukumäärää tai kansalaisuutta ei ole rajoitettu.

Yritys Latviaan voidaan perustaa etänä meille myönnetyn valtakirjan avulla, digitaalisesti sähköisellä allekirjoituksella (useiden EU:n henkilökortin omistavien henkilöiden haettavissa, myös Viron e-asukkaiden) tai varaamalla tapaamisen notaarille. Ehdotamme jokaiseen projektiin parhaiten sopivaa ratkaisua.Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat ja lähetämme kaikki hakemukset – tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaikki Latvian kaupparekisterin tehdyt muutokset ovat voimaan tulleet, välitämme sinulle kokonaiset oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisteri päivittää tietokannan uusien, osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten ja yritystietojen muutokset yleensä 2–5 työpäivän aikana.

Mitkä ovat vaiheet?

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Latviassa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi on saatu päätökseen ja kun yrityksesi Latviassa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Latviassa

Tarjoamme Latviassa kattavan valikoiman yrityspalveluita, esimerkiksi yritysten perustaminen, ALV-rekisteröinnit, laki- ja veroneuvonta, virtuaalitoimisto, kirjanpito, pankkitilin avaamisen tuki, sihteerin tai hallintaedustajan palvelut.

Virtuaalitoimisto-palvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Latviassa. Virallista osoitettamme Riikassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamista varten. Yrityksellesi lähetetty posti välitetään sinulle sähköpostitse (skannattuna) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen domeenimajoituspalveluineen.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken latvialaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verokysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan mukaan. Voimme myös toimittaa ALV-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas ALV-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden latvialaisten pankkien kanssa (esimerkiksi Citadele ja BlueOrange) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili avataan mahdollisimman nopeasti Latviassa. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Latviassa on mahdollista etänä Internetin välityksellä. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili ja maksukortti

Rajallinen tilintarkastus vaaditaan sellaisilta pieniltä yrityksiltä, joiden kohdalla taseiden päivämäärien perusteella (kahden peräkkäisen vuoden ajan) vähintään kaksi kolmesta seuraavista kriteereistä täyttyy:

 • Taseen loppusumma on 400 000–800 000 euroa.
 • Nettoliikevaihto on 800 000–1 600 000 euroa.
 • Tilikauden aikana on keskimäärin 25–50 työntekijää

* Vuotuisen tilinpäätöksen rajallinen tarkastelu on valantehneen tilintarkastajan tai valantehneiden tilintarkastajien kaupallisen yhtiön tilintarkastuspalvelulain mukaisesti tekemä katsaus, joka koskee tilinpäätöksessä ja siihen sisältyvissä tiedoissa esitettyjä tietoja, mukaan lukien yhteisöverojen määrien yhdenmukaisuus. Jotta yrityksen yhtiöveron määrä voitaisiin tarkastaa, Latvian valantehneiden tilintarkastajien liitto on ottanut käyttöön kansallisen erityissäännöksen.

Lakisääteinen tilintarkastus vaaditaan sellaisilta pieniltä yrityksiltä, joiden kohdalla taseiden päivämäärien perusteella (kahden peräkkäisen vuoden ajan) vähintään kaksi kolmesta seuraavista kriteereistä täyttyy:

 • Taseen loppusumma on vähintään 800 000 euroa.
 • Nettoliikevaihto on vähintään 1 600 000 euroa.
 • Tilikauden aikana on keskimäärin 50 työntekijää.

Lisätietoja löytyy Latvian valtiovarainministeriön verkkosivuilta.

Verotuksen perusteet Latviassa

Uudelleen sijoitetulle voitolle Latvian yhteisöverokanta on 0 %, eli kaikki jakamattomat voitot ovat verovapaita. 20 %:n suuruinen tulovero peritään brutto-osingoista. Yleinen arvonlisäverokanta on 21 %.

Latvian yritysvoittoja ei veroteta (verokanta 0 %), ennen kuin voitto jaetaan osinkoina. Toisin sanoen yritysten kaikki jakamattomat voitot ovat verovapaita. Tämä poikkeus kattaa sekä aktiiviset (esimerkiksi kaupankäynti) että passiiviset (esimerkiksi osingot, korot ja rojaltit) tulot sekä pääomavoitot kaikenlaisten varojen, esimerkiksi osakkeiden, arvopaperien ja kiinteistöjen, myynnistä.

Latvia perii lähdeveroa vain sellaisista voitoista, jotka jaetaan osinkoina, osakkeiden takaisinostoina, pääoman alennuksina, selvitystuottoina tai joiden muutoin katsotaan olevan voitonjakoa. Jaettuun voittoon kohdistuu yleensä 20 %:n yhteisövero suhteessa 20/80 voitonjaon nettomäärästä. Latvian näkökulmasta tätä veroa pidetään yhteisöverona eikä lähdeverona (WHT), joten sovellettava verosopimus ei vaikuta verokantaan.

Normaali arvonlisäverokanta (latviaksi pievienotas vertibas nodoklis [PVN]) on 21 %, ja sitä sovelletaan kaikkiin tuotteisiin ja palveluihin, jotka eivät ole oikeutettuja alennettuun verokantaan. Tiettyihin tavaroihin ja palveluihin sovelletaan alempia arvonlisäverokantoja: 12 % (pikkulapsille tarkoitetut elintarvikkeet, lääkkeet, vammaisten lääkinnälliset tuotteet, kotimaan matkustajaliikenne, kirjat [lukuun ottamatta e-kirjoja], sanomalehdet ja aikakauslehdet, hotellimajoitus, kaukolämpö), 0 % (esimerkiksi vientitoiminta) sekä vapautusta arvonlisäverosta (esimerkiksi rahoituspalvelut, vakuutukset, koulutus, kansanterveys ja muut). Verovelvollisen on rekisteröidyttävä vero- ja tulliviranomaiselle arvonlisäverovelvolliseksi, jos vuosittainen verollinen liikevaihto ylittää 40 000 euroa kotimaan liiketoiminnassa. Latviassa etämyynnin raja on 35 000 euroa.

Latviassa rekisteröityjen työnantajien (mukaan lukien ulkomaisten toimijoiden pysyvät toimipaikat) on maksettava sosiaalivero kaikista työntekijöille suoritettavista maksuista. Sosiaaliveron määrä on 35,09 % josta 11 % on työntekijän ja 24,09 % on työnantajan osuus. Minimipalkka Latviassa on 430 euroa kuukaudessa vuodesta 2020. Vaatimusta sovelletaan, jos kuukausittainen nettoliikevaihto ylittää 2 150 euroa, lukuun ottamatta ensimmäistä rekisteröintivuotta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla olemme sisällyttäneet usein kysyttyjä kysymyksiä yrityksen perustamisesta ja yrityspalveluista Latviassa ja asianmukaiset vastaukset.

Mitä asiakirjoja tarvitaan?

Jotta voidaan rekisteröidä ja käsitellä tilauksesi pyydämme teiltä passin skannauksen, kotiosoitteen (jossa esimerkki sähköpalvelun tms laskusta) ja yhteystiedot.

Kuinka kauan se vie?

Yrityksen asennuksen käsittely kaupallisessa rekisterissä kestää yleensä 5 työpäivää. On kuitenkin mahdollista pyytää pikakäsittelyä, jotta ajoitus voidaan lyhentää yhteen työpäivään.

Pitääkö minun tulla Latviaan?

Yrityksen perustamismenettelyt voidaan suorittaa täysin etänä ja eikä vaati matkustamista Latviaan. Kuitenkin, voimme myös järjestää notaarin tapaamisen Riikassa.

Mikä on Latvian mikroyritys?

Latvian mikroyritysten verolaki (MBT) antaa nykyisille ja vasta perustetuille yrityksille mahdollisuuden hankkia mikroyritysten asema ja rekisteröityä, jos on täytetty seuraavat kriteerit:

 • Osakkeenomistajat ovat yksityishenkilöitä.
 • Liikevaihto on enintään 40 000 euroa kalenterivuodessa.
 • Työntekijöiden määrä ei ole missään vaiheessa yli viisi.
 • Hallituksen jäsenet ovat samanaikaisesti MBT-maksajan työntekijöitä.
 • Jokaisen MBT-maksajan työntekijän palkka on enintään 720 euroa kuukaudessa.

MBT-veroaste on 15%. Tavallinen MBT-korko perustuu liikevaihtoon, joka on enintään 40 000 euroa, ja se kattaa palkkaverot, liiketoimintariskiverot ja yhteisövero.

Entä jos en ole kotoisin EU: sta?

Latvia ei aseta rajoituksia yhtiön osakkeenomistajille ja / tai hallintoneuvoston jäsenille kansallisuudelle tai oleskeluoikeudelle, joten ongelmaa ei ole.

Voinko rekisteröidä sivuliikken?

Kyllä, tuemme sekä sivuliikkeen että tytäryhtiön perustamista yritysosakkaille.

Paljonko se maksaa?

Uusien yhtiöiden perustamisen ja uusien hylly-yritysten hinnat alkavat 980 eurosta. Projektisi lopullinen hinta riippuu tarvittavista lisä-palveluista, kuten paikallisen toimiston osoite tai muut palvelut. Myös vuotuiset kustannukset riippuvat tilatuista palveluista. Tarjoamme mielellämme yksityiskohtaisen tarjouksen projektillesi.

Voinko tilata yrityksen osoitteen?

Paikallinen osoite on pakollinen jokaiselle latvialaiselle yritykselle, ja se ei yleensä voi olla asuinpaikkaosoite. Virallinen osoite näkyy kaupparekisterissä ja kirjeet yritykselle lähetetään tähän osoitteeseen. Tarjoamme palveluna virtuaalisen rekisteröidyn toimipaikan osoitteen ja välitämme skannattuina kopioina vastaanotetut postitukset sähköpostiisi.

Voinko valita yrityksen nimen?

Kyllä, voit valita yrityksen toiminimen. Se riippuu saatavuudesta rekisterissä.  Voit tarkistaa nimen saatavuuden täältä: https://www.lursoft.lv/?l=en

Kuinka voin avata pankkitilin?

Latviassa on paljon kansainvälisistä ja paikallisista pankeista, ja pankkijärjestelmät ovat edistyneitä, mutta pankkitilin avaaminen voi olla haastavaa ja vie aikaa. Pankkitiliä ei ole mahdollista avata välityspalvelulla tai valtakirjalla, pankkitapaaminen vaaditaan. Nopean käynnistyksen ratkaisuna on kuitenkin mahdollista avata myös fintech-pankki Euroopan unionissa, joka voidaan tehdä verkossa ilman vierailua ja jatkaa avaamista myöhemmin paikallisen perinteisen pankin kanssa Latviassa.

Entä raportointivaatimukset?

Koosta riippumatta, latvialaisen osakeyhtiön on jätettävä tilinpäätöksensä kaupparekisteri kerran vuodessa. Pienet yritykset on vapautettu vaatimuksesta nimittää tilintarkastaja. Alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava neljännesvuosittain. Kirjanpitoosastamme voi hoitaa kaikki raportointivaatimukset puolestasi.

Kuinka aloitan?

Ensimmäisessä vaiheessa ilmoita meille yrityksesi perustamisen tavoitteista Latviassa. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua askel askeleelta yleisnäkymällä ja yksityiskohtaisella hinnalla yrityksen perustamiselle Latviassa. Kolmannessa vaiheessa huolehdimme kaikista juridisista asiakirjoista ja sovelluksista.

Oletko kiinnostunut aloittamaan liiketoiminnan Latviassa?

Yrityksen perustamista koskeviin kysymyksiin Latviassa vastataan nopeasti kun otat meihin yhteyttä alla olevan yhteyslomakkeen kautta. Jos haluat saada nopean yleiskatsauksen projektisi menettelytavoista ja hinnoittelusta, pyydämme lähettämään alustavia tietoja esimerkiksi siitä, kuinka monta osallistujaa tulee olemaan yrityksen rakenteessa ja minkä maan kansalaisia he ovat. Maajohtajamme vastaa pian asiaan liittyvien lisätietojen avulla, mukaan lukien yksityiskohtaiset menettelytavat, aikataulu ja hintaerittely.

  Yhteystiedot

  Toimistomme Latviassa sijaitsee Riikan keskustassa. Ota yhteyttä pääkonttorimme puhelimitse tai sähköpostitse, niin järjestmme sinulle yhteydesi Latvian maajohtajamme kanssa.

  Soita pääkonttorillemme 0923.165.500

  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen  info@maxcorp.fi