Yritys Latviaan

Yritys Latviaan – kokonainen ratkaisu

Yritys Latviaan on yksinkertaista totoeuttaa, sillä lakimiestiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko toimenpiteen osalta. Tarjoamme laajan valikoiman yrityspalveluja Latviassa, jotka on räätälöity tarpeidesi perusteella. Voimme tarjota sinulle avaimet käteen -ratkaisun ja kaikki tukipalvelut.

Miten tuemme yritystoimintasi aloittamista Latviassa:

Uuden yrityksen rekisteröinti ja uudet valmiit yritykset Latviassa – kokonainen palvelu

ALV- ja verorekisterihakemukset, kirjanpitopalvelut, virtuaalitoimisto paikallisella osoitteella

Pankkitilin avaaminen, veroneuvonta ja yrityspalvelut, paikallisen lakimiestiimin tuki

Aika- ja kustannustehokkaampi tapa perustaa liiketoimintasi Latviaan on ostaa uusi valmisyritys, minkä pystyt järjestämään kokonaan etänä ilman käyntiä paikan päällä. Vaihtoehtoinen perustamisprosessi voi olla haaste ulkomalaisille erilaisten piilovaatimusten vuoksi. Useimmissa tapauksissa ulkomailla asuvat ostavat räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön byrokratian välttämiseksi, jolloin on jo pidetty huolta kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan. Latvialaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 980 eurosta. Lisätietoja sekä konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen saat ottamalla meihin yhteyttä » 

Yritys Latviassa

Yritys Latviaan

Meidän avulla on perustettu satoja yrityksiä Latviaan. Tarjoamme etäasettelua ilman käyntia paikan päällä, mikä on aika- ja kustannustehokkaampi ratkaisu. Hinnat yrityksen perustamiselle Latviassa ovat 980 eurosta alkaen.

Hinnat alkaen 980 euroa
Etäkäyttöönotto 1-5 päivässä
Uusia yrityksiä saatavilla
e-asukkuuden tuki
Saatavilla ALV-aktiivisia yrityksiä

Rajavastuuyhtiö Latviassa

Yleisin yritysmuoto Latviassa on osakeyhtiö (sabiedrība ar ierobežotu atbildību eli SIA latviaksi), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista.

Uudet osakeyhtiömme ovat kaupparekisterissa aktiivisella rekisterinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa. Tarvittaessa perustamme uuden yrityksen tilauksesi mukaan. Kaikilla latvialaisilla yhtiöillä on puhtaan taseen täysi takuu sekä ennakkorekisteröity täysosakepääomaa 2 800 euroa, jolloin tarvetta sijoittaa osakepääomaa ei ole. Osakkeenomistajan tai hallituksen jäsenten lukumäärää tai kansalaisuutta ei ole rajoitettu.

Yritys Latviaan voidaan perustaa etänä meille myönnetyn valtakirjan avulla, digitaalisesti sähköisellä allekirjoituksella (useiden EU:n henkilökortin omistavien henkilöiden haettavissa, myös Viron e-asukkaiden) tai varaamalla tapaamisen notaarille. Ehdotamme jokaiseen projektiin parhaiten sopivaa ratkaisua.

Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat ja lähetämme kaikki hakemukset. Tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaikki Latvian kaupparekisterin tehdyt muutokset ovat voimaan tulleet, välitämme sinulle kokonaiset oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisteri päivittää tietokannan uusien, osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten ja yritystietojen muutokset yleensä 1–5 työpäivän aikana.

Mitkä ovat vaiheet?

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Latviassa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi on saatu päätökseen ja kun yrityksesi Latviassa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Latviassa

Tarjoamme Latviassa kattavan valikoiman yrityspalveluita, esimerkiksi juridinen konsultoiniti ja veroneuvonta, virtuaalitoimisto, kirjanpito, pankkitilin avaamisen tuki, sihteerin tai hallintaedustajan palvelut.

Virtuaalitoimistopalvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Latviassa. Virallista osoitettamme Riiassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamista varten. Yrityksellesi lähetetty posti välitetään sinulle sähköpostitse (skannattuna) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen yrityksellesi.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken latvialaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verotuskysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan, mukaan. Voimme myös toimittaa alv-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden latvialaisten pankkien kanssa (esimerkiksi Rietumu Banka ja BlueOrange) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili avataan mahdollisimman nopeasti Latviassa. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Latviassa on mahdollista etänä Internetin välityksellä. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili ja maksukortti

Rajallinen tilintarkastus vaaditaan sellaisilta pieniltä yrityksiltä, joiden kohdalla taseiden päivämäärien perusteella (kahden peräkkäisen vuoden ajan) vähintään kaksi kolmesta seuraavista kriteereistä täyttyy:

 • Taseen loppusumma on 400 000–800 000 euroa.
 • Nettoliikevaihto on 800 000–1 600 000 euroa.
 • Tilikauden aikana on keskimäärin 25–50 työntekijää

* Vuotuisen tilinpäätöksen rajallinen tarkastelu on valantehneen tilintarkastajan tai valantehneiden tilintarkastajien kaupallisen yhtiön tilintarkastuspalvelulain mukaisesti tekemä katsaus, joka koskee tilinpäätöksessä ja siihen sisältyvissä tiedoissa esitettyjä tietoja, mukaan lukien yhteisöverojen määrien yhdenmukaisuus. Jotta yrityksen yhtiöveron määrä voitaisiin tarkastaa, Latvian valantehneiden tilintarkastajien liitto on ottanut käyttöön kansallisen erityissäännöksen.

Lakisääteinen tilintarkastus vaaditaan sellaisilta pieniltä yrityksiltä, joiden kohdalla taseiden päivämäärien perusteella (kahden peräkkäisen vuoden ajan) vähintään kaksi kolmesta seuraavista kriteereistä täyttyy:

 • Taseen loppusumma on vähintään 800 000 euroa.
 • Nettoliikevaihto on vähintään 1 600 000 euroa.
 • Tilikauden aikana on keskimäärin 50 työntekijää.

Verotuksen perusteet Latviassa

Uudelleen sijoitetulle voitolle Latvian yhteisöverokanta on 0 %, eli kaikki jakamattomat voitot ovat verovapaita. 20 %:n suuruinen tulovero peritään brutto-osingoista. Yleinen arvonlisäverokanta on 21 %.

Latvian yritysvoittoja ei veroteta (verokanta 0 %), ennen kuin voitto jaetaan osinkoina. Toisin sanoen yritysten kaikki jakamattomat voitot ovat verovapaita. Tämä poikkeus kattaa sekä aktiiviset (esimerkiksi kaupankäynti) että passiiviset (esimerkiksi osingot, korot ja rojaltit) tulot sekä pääomavoitot kaikenlaisten varojen, esimerkiksi osakkeiden, arvopaperien ja kiinteistöjen, myynnistä.

Latvia perii lähdeveroa vain sellaisista voitoista, jotka jaetaan osinkoina, osakkeiden takaisinostoina, pääoman alennuksina, selvitystuottoina tai joiden muutoin katsotaan olevan voitonjakoa. Jaettuun voittoon kohdistuu yleensä 20 %:n yhteisövero suhteessa 20/80 voitonjaon nettomäärästä. Latvian näkökulmasta tätä veroa pidetään yhteisöverona eikä lähdeverona (WHT), joten sovellettava verosopimus ei vaikuta verokantaan.

Normaali arvonlisäverokanta (latviaksi pievienotas vertibas nodoklis [PVN]) on 21 %, ja sitä sovelletaan kaikkiin tuotteisiin ja palveluihin, jotka eivät ole oikeutettuja alennettuun verokantaan. Tiettyihin tavaroihin ja palveluihin sovelletaan alempia arvonlisäverokantoja: 12 % (pikkulapsille tarkoitetut elintarvikkeet, lääkkeet, vammaisten lääkinnälliset tuotteet, kotimaan matkustajaliikenne, kirjat [lukuun ottamatta e-kirjoja], sanomalehdet ja aikakauslehdet, hotellimajoitus, kaukolämpö), 0 % (esimerkiksi vientitoiminta) sekä vapautusta arvonlisäverosta (esimerkiksi rahoituspalvelut, vakuutukset, koulutus, kansanterveys ja muut). Verovelvollisen on rekisteröidyttävä vero- ja tulliviranomaiselle arvonlisäverovelvolliseksi, jos vuosittainen verollinen liikevaihto ylittää 40 000 euroa kotimaan liiketoiminnassa. Latviassa etämyynnin raja on 35 000 euroa.

Latviassa rekisteröityjen työnantajien (mukaan lukien ulkomaisten toimijoiden pysyvät toimipaikat) on maksettava sosiaalivero kaikista työntekijöille suoritettavista maksuista. Sosiaaliveron määrä on 24,09 %. Minimipalkka Latviassa on 430 euroa kuukaudessa vuodesta 2019 lähtien. Vaatimusta sovelletaan, jos kuukausittainen nettoliikevaihto ylittää 2 150 euroa, lukuun ottamatta ensimmäistä rekisteröintivuotta.

Latvian mikroyrityksiä koskeva verolaki (MBT) antaa nykyisille ja uusille yrityksille mahdollisuuden hankkia mikroyrityksen asema ja rekisteröityä, jos ne täyttävät seuraavat ehdot:

 • Osakkeenomistajat ovat yksityishenkilöitä.
 • Liikevaihto ei ylitä 40 000 euroa kalenterivuodessa.
 • Henkilöstön määrä on aina korkeintaan viisi.
 • Hallituksen jäsenet ovat samanaikaisesti MBT-maksajan työntekijöitä.
 • Kunkin MBT-maksajan työntekijän palkka ei ylitä 720 euroa kuukaudessa.

MBT-verokanta on 15 %. MBT-perusverokanta perustuu liikevaihtoon, joka on enintään 40 000 euroa, ja se kattaa palkanmaksun verot, liiketoiminnan tullit ja yhteisöveron.

Kysyttävää? Kerro meille!

Yrityksen perustamista Latviassa koskeviin kysymyksiin saa pikaisen vastauksen ottamalla yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. Lakiasiain tiimimme vastaa nopeasti ja antaa lisätietoja tapauksestasi.

Oletko kiinnostunut perustamaan yrityksesi Latviaan?
Lakimiestiimimme opastaa sinut prosessissa!

Sähköposti: info@maxcorp.fi | Puhelin: 0 923 165 500

Ensimmäisessä vaiheessa kerro meille, mitkä ovat tavoitteesi, kun haluat perustaa yrityksesi Latviaan. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua ja tarjoamme vaiheittaisen yleiskatsauksen ja yksityiskohtaisen hintatarjouksen yrityksen perustamisesta Latviassa. Kolmannessa vaiheessa hoidamme kaikki oikeudelliset asiakirjat ja hakemukset.