Yritys Viroon

Yritys Viroon – kokonainen ratkaisu

Yritys Viroon on yksinkertaista perustaa, sillä lakiasiaintiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko perustamisprosessin ajan. Tarjoamme laajan valikoiman räätälöityjä yrityspalveluita Virossa, jotka on räätälöity tarpeidesi perusteella. Voimme tarjota sinulle avaimet käteen -ratkaisun ja kaikki tukipalvelut.

Miten tuemme yritystoiminnasi aloittamista Viroon:

Uuden yrityksen rekisteröinti ja uudet valmiit yritykset Viroon – kokonainen palvelu

ALV- ja verorekisterihakemukset, kirjanpitopalvelut, virtuaalitoimisto paikallisella osoitteella

Pankkitilin avaaminen, veroneuvonta ja yrityspalvelut, paikallisen lakimiestiimin tuki

Aika- ja kustannustehokkaampi tapa perustaa liiketoimintasi Viroon on ostaa uusi valmisyritys, minkä pystyt järjestämään kokonaan etänä ilman käyntiä paikan päällä. Vaihtoehtoinen perustamisprosessi voi olla haaste ulkomalaisille erilaisten piilovaatimusten vuoksi. Useimmissa tapauksissa ulkomailla asuvat ostavat räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön byrokratian välttämiseksi, jolloin on jo pidetty huolta kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan.

Virolaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 680 eurosta. Lisätietoja sekä konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen saat ottamalla meihin yhteyttä » 

Yritys Virossa

Yritys Viroon

Meidän avulla on perustettu satoja yrityksiä Viroon. Tarjoamme etäasettelua ilman käyntia paikan päällä, mikä on aika- ja kustannustehokkaampi ratkaisu. Hinnat yrityksen perustamiselle Virossa ovat 680 eurosta alkaen.

Hinnat alkaen 680 euroa
Etäkäyttöönotto 2–5 päivässä
e-asukkuuden tuki
Kryptolisenssit saatavilla
ICO- ja STO-lainopillinen tuki
Saatavilla ALV-aktiivisia yrityksiä

Rajavastuuyhtiö Viroon

Yleisin yritysmuoto Virossa on osakeyhtiö (Osaühing tai viroksi), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista.

Uudet osakepöytälaatikkoyhtiömme rekisteröidään kaupparekisteriin aktiivisella rekisteröintinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa. Joissakin tapauksissa myös luomme uuden yrityksen räätälöidysti tilauksesi mukaan. Kaikilla virolaisilla pöytälaatikkoyhtiöillä on puhtaan taseen täysi takuu sekä täysosakepääomaa ennakkorekisteröitynä 2 500 euroa, jolloin tarvetta sijoittaa osakepääomaa ei ole. Osakkeenomistajan tai hallituksen jäsenten lukumäärää tai kansalaisuutta ei ole rajoitettu.

Yritys Viroon voidaan perustaa etänä meille myönnetyn valtakirjan avulla, digitaalisesti sähköisellä allekirjoituksella (useiden EU:n henkilökortin omistavien henkilöiden haettavissa, myös Viron e-asukkaiden) tai varaamalla tapaamisen notaarille. Ehdotamme jokaiseen projektiin parhaiten sopivaa ratkaisua.

Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat ja lähetämme kaikki hakemukset. Tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaupparekisteri on käsitellyt kaikki muutokset, välitämme sinulle kaikki oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisteri päivittää tietokannan uusien, osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten ja yritystietojen muutokset yleensä 2–5 työpäivän aikana.

Mitkä ovat vaiheet?

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten. Tarjoamme täyden etäpalvelun.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Virossa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi saatetaan päätökseen ja kun yrityksesi Virossa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Virossa

Tarjoamme Virossa täyden valikoiman yrityspalveluja, joita ovat esimerkiksi lainopillinen ja veroneuvonta, ketjulohkorakenteiden ja kryptolisenssin hankintaan liittyvät palvelut, virtuaalitoimistot, kirjanpito ja pankkitilien avaamisen tuki. Sihteeripalvelut pyynnöstä.

Virtuaalitoimistopalvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Virossa. Virallista osoitettamme Tallinnassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamiseen. Yrityksellesi lähetetyt postit välitetään sinulle sähköpostitse (skannattu kopio) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi yksittäisiä paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen hosting-palveluineen.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken virolaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verotuskysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan, mukaan. Voimme myös toimittaa alv-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden pankkien kanssa (esimerkiksi LHV Pank ja Swedbank) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili Virossa avautuu mahdollisimman nopeasti. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi, minkä jälkeen ne toimitetaan sinulle.

On tärkeää huomioida, että ulkomailla asuville tavallisen pankkitilin avaaminen Virossa voi olla haastavaa, sillä lähtökohtana on, että yrityksellä on toimintaa Virossa (esimerkiksi paikallisia kumppaneita). Yritysprofiilin perusteella voimme suositella parasta lähestymistapaa ja ratkaisuja kryptovaluuttaan keskittyville yrityksille. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Virossa on mahdollista etänä Internetin välityksellä. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili (IBAN-tilinumero) ja maksukortti

Jos hallituksen jäsenet asuvat ulkomailla, on nimitettävä ja rekisteröitävä luotettava edustaja, jolle menettelyasiakirjat voidaan toimittaa Virossa. Rekisteröity edustaja on yrityksen passiivinen edustaja, jolla ei ole oikeutta tehdä aieilmaisuja yhtiön puolesta. Lain mukaan notaaritoimisto, laki- tai tilintarkastusyritys tai toimiluvan saanut luottamus- ja yrityspalveluntarjoaja voidaan nimetä tällaiseksi edustajaksi/yhteyshenkilöksi. Edustajan osoite on yhtiön osoite. Meillä on valtuutus tarjota tällaisia palveluita.

Virossa on suotuisa vero- ja lakiympäristö kryptovaluuttapörssiyhtiöille. Virtuaalivaluuttaa käsittelevät yritykset voivat hakea 2 eri toimilupaa:

 • virtuaalivaluutan vaihtopalvelun tarjoaja fiat-valuuttaa vastaan
 • virtuaalivaluutan maksupalvelun tarjoaja.

Voimme auttaa saamaan sekä kryptovaluutanvaihdon että maksupalvelun palveluntarjontaoikeudet. Koko yrityksen perustamiseen ja lisenssien hankkimiseen liittyvän prosessin voi hoitaa enimmäkseen etänä ilman henkilökohtaista käyntiä. Lisätietoja saat katsomalla kohdasta Kryptovaluutan vaihtolisenssi Virossa.

Jos olet jo saanut virolaisen e-asukkuuden, voimme perustaa sinulle virolaisen yrityksen etänä Internetin välityksellä. Olemme käsitelleet e-asukkuutta ja sen etuja tietokeskuksemme artikkelissa Viron e-asukkuus ja digitaaliset allekirjoitukset.

Tilintarkastus on tehtävä, kun vähintään kaksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 4 000 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 2 000 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 60.

Tai kun vähintään yksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 12 000 000 euroa.
 • Taseen määrä ylittää 6 000 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 180.

Tilintarkastajan suorittama arviointi (yksinkertaisempi versio) on tehtävä, kun vähintään kaksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 1 600 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 800 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 24.

Tai kun vähintään yksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 4 800 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 2 400 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 72.

Verotuksen perusteet Virossa

Virossa on yksi maailman vapaimmista verojärjestelmistä, sillä uudelleen sijoitetun voiton verokanta on 0 %. 20 %:n suuruinen tulovero peritään brutto-osingoista. Yleinen arvonlisäverokanta on 20 %.

Yritysvoittoja ei veroteta (verokanta 0 %), ennen kuin voitto jaetaan osinkoina. Toisin sanoen yritysten kaikki jakamattomat voitot ovat verovapaita. Tämä poikkeus kattaa sekä aktiiviset (esimerkiksi kaupankäynti) että passiiviset (esimerkiksi osingot, korot ja rojaltit) tulot sekä pääomavoitot kaikenlaisten varojen, esimerkiksi osakkeiden, arvopaperien ja kiinteistöjen, myynnistä.

Viro perii lähdeveroa vain sellaisista voitoista, jotka jaetaan osinkona, osakkeiden takaisinostoina, pääoman alennuksina, selvitystuottoina tai joiden muutoin katsotaan olevan voitonjakoa. 20 %:n suuruinen tulovero peritään brutto-osingoista (lasketaan suhteessa 20/80 netto-osingoista).

Normaali arvonlisäverokanta (viroksi käibemaks, KM) on 20 %, ja se koskee kaikkia toimitettavia tuotteita ja palveluita. 9 %:n alennettua verokantaa sovelletaan majoitukseen, kirjoihin, luetteloituihin lääkkeisiin ja lääkinnällisiin laitteisiin. Tavaroiden vientiin, yhteisön sisäiseen tavarantoimitukseen ja tiettyihin palveluihin sovellettava arvonlisäverokanta on 0 % (eli poikkeus luotolla). Verovelvollisen on rekisteröidyttävä vero- ja tulliviranomaiselle alv-velvolliseksi, jos vuosittainen verollinen liikevaihto ylittää 40 000 euroa.

Viroon rekisteröityjen työnantajien (mukaan lukien ulkomaisten toimijoiden pysyvät toimipaikat) on maksettava sosiaalivero kaikista työntekijöille suoritettavista maksuista. Sosiaaliveron määrä on 33 % (sosiaaliturvan 20 % ja sairausvakuutuksen 13 %). Viron minimipalkka on 540 euroa kuukaudessa vuodesta 2019 alkaen.

Kysyttävää? Kerro meille!

Yrityksen perustamista Virossa koskeviin kysymyksiin saa nopean vastauksen ottamalla yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. Lakiasiaintiimimme vastaa ripeästi ja antaa lisätietoja tapauksestasi.

Oletko kiinnostunut aloittamaan liiketoiminnan Virossa? Lakiasiaintiimimme opastaa sinua prosessissa!

Sähköposti: info@maxcorp.fi | Puhelin: 0 923 165 500

Ensimmäisessä vaiheessa kerro meille tavoitteistasi perustaa yritys Viroon. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua ja tarjoamme vaiheittaisen yleiskatsauksen ja yksityiskohtaisen hintatarjouksen yrityksen perustamisesta Virossa. Kolmannessa vaiheessa hoidamme kaikki oikeudelliset asiakirjat ja hakemukset.