Yritys Viroon

Yritys Viroon – kokonainen ratkaisu

Yrityksen perustaminen Viroon on yksinkertaista, sillä lakiasiaintiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko toimenpiteen ajan jotta voit aloittaa liiketoiminnan nopeasti. Tallinnan toimistomme tarjoaa laajan valikoiman yrityspalveluja. Voimme tarjota sinulle avaimet käteen -ratkaisun ja kaikki tukipalvelut.

Miten tuemme yritystoimintasi aloittamista Virossa:

Virtuaalivaluutan toimiluvalliset yritykset, EMI / PsP-lisenssit, ICO: n ja STO: n oikeudellinen tuki

Eniten aikaa ja kustannuksia säästävä tapa rekisteröidä yritys Viroon on ostaa uusi pöytälaatikkoyhtiö, koska perustamisprosessi voi olla haaste ulkomaisille asukkaille erilaisten piilovaatimusten vuoksi (esimerkiksi osakepääoma). Useimmiten ulkomailla asuvat välttävät byrokratian ostamalla uuden räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön, sillä olemme jo huolehtineet kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan. Virolaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 880 eurosta. Lisätietoja sekä konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen saat ottamalla meihin yhteyttä » 

Yritys Virossa

Autamme sinua aloittamaan Virossa!

Meidän avulla on perustettu satoja yrityksiä Virossa. Tarjoamme aika- ja kustannustehokkaita etäasetuspaketteja ilman matkustamista. Hinnat yrityksen perustamiselle Viroon ovat 880 eurosta alkaen.

Hinnat alkaen 880 euroa
Etäkäyttöönotto 2–5 päivässä
e-asukkuuden tuki
Kryptolisenssit saatavilla
ICO, STO, EMI, PsP oikeudellinen tuki

Osakeyhtiö Virossa

Yleisin yritysmuoto Virossa on osakeyhtiö (Osaühing tai viroksi), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista. Uudet osakepöytälaatikkoyhtiömme rekisteröidään kaupparekisteriin aktiivisella rekisteröintinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa. Joissakin tapauksissa myös luomme uuden yrityksen räätälöidysti tilauksesi mukaan.  Lisäksi voit valita yrityksellesi parhaiten sopivan yrityksen nimen. Kaikilla virolaisilla pöytälaatikkoyhtiöillä on puhtaan taseen täysi takuu sekä täysosakepääomaa ennakkorekisteröitynä 2 500 euroa, jolloin tarvetta sijoittaa osakepääomaa ei ole.

Osakkeenomistajan tai hallituksen jäsenten lukumäärää tai kansalaisuutta ei ole rajoitettu. Yritys Viroon voidaan perustaa etänä meille myönnetyn valtakirjan (Power Of Attorney [PoA]) avulla, digitaalisesti sähköisellä allekirjoituksella (useiden EU:n henkilökortin omistavien henkilöiden haettavissa, myös Viron e-asukkaiden) tai varaamalla tapaamisen notaarille. Viron e-asukkuudesta lue lisää artikkelissa Viron e-asukkuus ja digitaalinen allekirjoittaminen. Huomaa, että sähköinen residenssi ei ole edellytys yrityksen perustamiselle, mutta se yksinkertaistaa liiketoiminnan hallintaa tulevaisuudessa. Ehdotamme jokaiseen projektiin parhaiten sopivaa ratkaisua.

Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat ja lähetämme kaikki hakemukset. Tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaupparekisteri on käsitellyt kaikki muutokset, välitämme sinulle kaikki oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisteri päivittää tietokannan uusien, osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten ja yritystietojen muutokset yleensä 2–5 työpäivän aikana.

Mitkä ovat vaiheet?

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten. Tarjoamme täyden etäpalvelun.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Virossa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi on saatu päätökseen ja kun yrityksesi Virossa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Virossa

Tarjoamme Virossa täyden valikoiman yrityspalveluja, joita ovat esimerkiksi lainopillinen ja veroneuvonta, ketjulohkorakenteiden ja kryptolisenssin hankintaan liittyvät palvelut, virtuaalitoimistot, kirjanpito ja pankkitilien avaamisen tuki. Sihteeripalvelut pyynnöstä.

Virtuaalitoimistopalvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Virossa. Virallista osoitettamme Tallinnassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamiseen. Yrityksellesi lähetetyt postit välitetään sinulle sähköpostitse (skannattu kopio) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi yksittäisiä paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen hosting-palveluineen.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken virolaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verotuskysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan, mukaan. Voimme myös toimittaa ALV-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden pankkien kanssa (esimerkiksi LHV Pank ja Swedbank) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili Virossa avautuu mahdollisimman nopeasti. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi, minkä jälkeen ne toimitetaan sinulle.

On tärkeää huomioida, että ulkomailla asuville tavallisen pankkitilin avaaminen Virossa voi olla haastavaa, sillä lähtökohtana on, että yrityksellä on toimintaa Virossa (esimerkiksi paikallisia kumppaneita). Yritysprofiilin perusteella voimme suositella parasta lähestymistapaa ja ratkaisuja kryptovaluuttaan keskittyville yrityksille. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Virossa on mahdollista etänä Internetin kautta. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili (IBAN-tilinumero) ja maksukortti

Tilintarkastus on tehtävä, kun vähintään kaksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 4 000 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 2 000 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 60.

Tai kun vähintään yksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 12 000 000 euroa.
 • Taseen määrä ylittää 6 000 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 180.

Tilintarkastajan suorittama arviointi (yksinkertaisempi versio) on tehtävä, kun vähintään kaksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 1 600 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 800 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 24.

Tai kun vähintään yksi seuraavista kolmesta ehdosta täyttyy:

 • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 4 800 000 euroa.
 • Taseen määrä on vähintään 2 400 000 euroa.
 • Henkilöstömäärän keskiarvo on vähintään 72.

Jos hallituksen jäsenet asuvat ulkomailla, on nimitettävä ja rekisteröitävä luotettava edustaja, jolle menettelyasiakirjat voidaan toimittaa Virossa. Rekisteröity edustaja on yrityksen passiivinen edustaja, jolla ei ole oikeutta tehdä aieilmaisuja yhtiön puolesta. Lain mukaan notaaritoimisto, laki- tai tilintarkastusyritys tai toimiluvan saanut luottamus- ja yrityspalveluntarjoaja voidaan nimetä tällaiseksi edustajaksi/yhteyshenkilöksi. Edustajan osoite on yhtiön osoite. Meillä on valtuutus tarjota tällaisia palveluita.

Lisensointiprojektiin liittyvät kysymykset pyydämme lähettämään pääkonttoriin. Kryptolisensseistä lue lisää: Crypto Licenses & Compliance in Estonia

Verotuksen perusteet Virossa

Yritysten voittoja ei veroteta (veroprosentti 0%) ennen kuin voitot jaetaan osinkoina. Tulovero (20 %) peritään brutto-osingoista. Toisin sanoen kaikki jakamattomat yritysten voitot ovat verovapaita. Tämä vapautus kattaa sekä aktiiviset (esim. Kaupankäynti) että passiiviset (esim. Osingot, korot, rojaltit) tulotyypit sekä myyntivoitot kaikenlaisten omaisuuserien, mukaan lukien osakkeet, arvopaperit ja kiinteä omaisuus, myynnistä.

Yritysvoittoja ei veroteta (verokanta 0 %), ennen kuin voitto jaetaan osinkoina. Toisin sanoen yritysten kaikki jakamattomat voitot ovat verovapaita. Tämä poikkeus kattaa sekä aktiiviset (esimerkiksi kaupankäynti) että passiiviset (esimerkiksi osingot, korot ja rojaltit) tulot sekä pääomavoitot kaikenlaisten varojen, esimerkiksi osakkeiden, arvopaperien ja kiinteistöjen, myynnistä.

Viro perii lähdeveroa vain sellaisista voitoista, jotka jaetaan osinkona, osakkeiden takaisinostoina, pääoman alennuksina, selvitystuottoina tai joiden muutoin katsotaan olevan voitonjakoa. 20 %:n suuruinen tulovero peritään brutto-osingoista (lasketaan suhteessa 20/80 netto-osingoista).

Normaali arvonlisäverokanta (viroksi käibemaks, KM) on 20 %, ja se koskee kaikkia toimitettavia tuotteita ja palveluita. 9 %:n alennettua verokantaa sovelletaan majoitukseen, kirjoihin, luetteloituihin lääkkeisiin ja lääkinnällisiin laitteisiin. Tavaroiden vientiin, yhteisön sisäiseen tavarantoimitukseen ja tiettyihin palveluihin sovellettava arvonlisäverokanta on 0 % (eli poikkeus luotolla). Verovelvollisen on rekisteröidyttävä vero- ja tulliviranomaiselle alv-velvolliseksi, jos vuosittainen verollinen liikevaihto ylittää 40 000 euroa.

Viroon rekisteröityjen työnantajien (mukaan lukien ulkomaisten toimijoiden pysyvät toimipaikat) on maksettava sosiaalivero kaikista työntekijöille suoritettavista maksuista. Sosiaaliveron määrä on 33 % (sosiaaliturvan 20 % ja sairausvakuutuksen 13 %). Viron minimipalkka on 584 euroa kuukaudessa vuodesta 2020 alkaen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla olemme sisällyttäneet usein kysyttyjä kysymyksiä yrityksen perustamisesta ja yrityspalveluista Virossa ja asianmukaiset vastaukset.

Mitä asiakirjoja tarvitaan?

Jotta voidaan rekisteröidä ja käsitellä tilauksesi pyydämme teiltä passin skannauksen, kotiosoitteen (jossa esimerkki sähköpalvelun tms laskusta) ja yhteystiedot.

Kuinka kauan se vie?

Pitääkö minun tulla Viroon?

Yrityksen perustamismenettelyt voidaan suorittaa täysin etänä ja eikä vaati matkustamista Viroon. Mutta jos haluat voimme myös ajoittaa notaarikokouksen Tallinnassa paikan päällä.

Miksi valita hyllyyritys?

Ajan- ja kustannustehokkain vaihtoehto uuden yrityksen perustamiselle alusta alkaen on hankkia hyllyyritys, mikä on Virossa hyvin yleistä. Hyllyyrityksen etuna on, että liiketoiminta voi alkaa toimia heti ja että yrityksellä on jo rekisteröintinumero, tarvittaessa myös haluttaessa myös aktiivinen EU: n ALV-rekisteröintinumero. Lisäksi olemme jo rekisteröineet osakepääoman maksun ennakolta, joten erillisiä siirtoja ei tarvita perustamisvaiheessa.

Entä jos en ole kotoisin EU: sta?

Viron kauppasäännöissä ei aseteta rajoituksia EU: n ulkopuolisille osallistujille. Vain paikallinen yhteyshenkilö (rekisteröity edustaja) on nimitettävä. Meillä on lisenssi tämän palvelun tarjoamiseen.

Voinko rekisteröidä sivuliikkeen?

Kyllä, tuemme sekä sivuliikkeen että tytäryhtiön perustamista yritysten osakkeenomistajille.

Paljonko se maksaa?

Uusien yhtiöiden perustamisen ja uusien hyllyyritysten hinnat Virossa alkavat 880 eurosta. Projektisi lopullinen hinta riippuu tarvittavista lisäpalveluista, kuten paikallisen toimiston osoite, etäpalvelupaketti tai muut palvelut. Myös vuotuiset kustannukset riippuvat tilattuista palveluista. Tarjoamme mielellämme yksityiskohtaisen hinnoittelun projektillesi.

Voinko tilata yrityksen osoitteen?

Paikallinen osoite on pakollinen jokaiselle virolaisella yritykselle. Virallinen osoite näkyy kaupparekisterissä ja kirjeet yritykselle lähetetään tähän osoitteeseen. Tarjoamme palveluna virtuaalisen rekisteröidyn toimipaikan osoitteen ja välitämme skannattuina kopioina vastaanotetut postitukset sähköpostiisi.

Voinko valita yrityksen nimen?

Kyllä, voit valita yrityksen toiminimen. Se riippuu saatavuudesta rekisterissä. Voit tarkistaa nimen saatavuuden täältä: https://ariregister.rik.ee/nimeparing?lang=eng

 

Kuinka voin avata pankkitilin?

Virossa on paljon kansainvälisiä ja paikallisia pankkeja, ja pankkijärjestelmät ovat edistyneitä. Pankkitilin avaaminen voi olla haastavaa ja vie aikaa. Pankkitiliä ei ole mahdollista avata välityspalvelulla tai valtakirjalla, pankkitapaaminen vaaditaan. Nopean käynnistyksen ratkaisuna on kuitenkin mahdollista avata myös fintech-pankki Euroopan unionissa, joka voidaan tehdä verkossa ilman vierailua ja jatkaa avaamista myöhemmin paikallisen perinteisen pankin kanssa Virossa.

ALV-rekisteriin ilmoittautuminen?

Tuemme ALV-rekisteröinnin ja kaikkien muiden tarvittavien verorekisterien valmistelua ja toimittamista puolestasi.

Entä raportointivaatimukset?

Koosta riippumatta, virolaisen osakeyhtiön on toimitettava vuosikertomus kaupparekisteriin kerran vuodessa. Pienet yritykset on vapautettu vaatimuksesta nimittää tilintarkastaja. ALV-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain. Kirjanpitoosastamme voi hoitaa kaikki raportointivaatimukset puolestasi.

Kuinka aloitan?

Ensimmäisessä vaiheessa ilmoita meille yrityksesi perustamisen tavoitteista Virossa. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua askel askeleelta yleisnäkymällä ja yksityiskohtaisella hinnalla yrityksen perustamiselle Virossa. Kolmannessa vaiheessa huolehdimme kaikista juridisista asiakirjoista ja sovelluksista.

Oletko kiinnostunut aloittamaan liiketoiminnan Virossa?

Kysymyksiin, jotka koskevat yrityksen perustamista Virossa, vastataan nopeasti kun otat meihin yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. Jos haluat saada nopean yleiskatsauksen projektisi menettelytavoista ja hinnoittelusta, pyydämme lähettämään alustavia tietoja esimerkiksi siitä, kuinka monta osallistujaa tulee olemaan yrityksen rakenteessa ja minkä maan edustajia heillä on. Maajohtajamme lähettää pian asiaan liittyvia lisätietoja, mukaan lukien yksityiskohtaiset menettelytavat, käsittelyajat ja hinnoittelua koskevat tiedot.

  Yhteystiedot

  Toimistomme Virossa sijaitsee Tallinnan keskustassa. Ota yhteyttä pääkonttorimme puhelimitse tai sähköpostitse, niin järjestmme sinulle yhteydesi Viron maajohtajamme kanssa.

  Soita pääkonttorillemme: 0923.165.500

  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@maxcorp.fi