Yritys Ruotsiin

Yritys Ruotsiin – kokonainen ratkaisu

Yrityksen perustaminen Ruotsissa on yksinkertaista, sillä lakiasiaintiimimme huolehtii kaikista asiakirjoista koko toimenpiteen ajan. Tarjoamme laajan valikoiman yrityspalveluja Ruotsissa, jotka on räätälöity tarpeidesi mukaan.

Miten tuemme yritystoimintasi aloittamista Ruotsissa

Uuden yrityksen rekisteröinti ja uudet valmiit yritykset Ruotsissa – kokonainen palvelu

ALV- ja verorekisterihakemukset, kirjanpitopalvelut, virtuaalitoimisto paikallisella osoitteella

Pankkitilin avaaminen, veroneuvonta ja yrityspalvelut, paikallisen lakimiestiimin tuki

Eniten aikaa ja kustannuksia säästävä tapa rekisteröidä yritys Ruotsissa on ostaa uusi pöytälaatikkoyhtiö, koska perustamisprosessi voi olla haaste ulkomaisille asukkaille erilaisten piilovaatimusten vuoksi (esimerkiksi osakepääoma). Useimmiten ulkomailla asuvat välttävät byrokratian ostamalla uuden räätälöidyn pöytälaatikkoyhtiön, sillä olemme jo huolehtineet kaikista vaatimuksista. Avustamme kuitenkin tarvittaessa myös uusien yritysten kanssa. Autamme sinua valitsemaan parhaan lähestymistavan tavoitteidesi mukaan. Ruotsalaisen yrityksen perustamishinnat alkavat 1 980 eurosta. Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä, niin saat ilmaisen konsultaation ja yksityiskohtaisen tarjouksen »

Yritys Ruotsissa

Yritys Ruotsiin

Meidän avulla on perustettu satoja yrityksiä Ruotsiin. Tarjoamme etäasettelua ilman käyntia paikan päällä, mikä on aika- ja kustannustehokkaampi ratkaisu. Hinnat yrityksen perustamiselle Ruotsiin ovat 1980 eurosta alkaen.

Hinnat alkaen 1 980 euroa
Uusia yrityksiä saatavilla
Etäkäyttöönotto 5–10 päivässä
Sisältää verorekisterihakemukset

Rajavastuuyhtiö Ruotsissa

Yleisin yritysmuoto Ruotsissa on osakeyhtiö (Aktiebolag tai AB ruotsiksi), sillä sen osakkeenomistajilla ei ole henkilökohtaista vastuuta yhtiön velvoitteista. Uudet osakeyhtiömme rekisteröidään kaupparekisteriin aktiivisella rekisteröintinumerolla ja ilman aiempaa toimintaa. Joissakin tapauksissa myös luomme uuden yrityksen räätälöidysti tilauksesi mukaan. Kaikilla ruotsalaisilla pöytälaatikkoyhtiöillä on puhtaan taseen täysi takuu ja kokonaisosakepääomaa 50 000 SEK (noin 5 200 euroa) rekisteröitynä. EU:n/ETA-alueiden ulkopuolisten hallituksen jäsenten lukumäärää ja kansalaisuutta on rajoitettu. Lisäksi on nimitettävä paikallinen varajäsen, jolla on paikallinen henkilötunnus (rekisteröity edustaja). Me tarjoamme tämän palvelun.

Ruotsalaisen yrityksen perustaminen voidaan toteuttaa toimistossamme Tukholmassa, etänä meille myönnetyn valtakirjan avulla tai sopimalla tapaaminen jollekin toimistollemme. Valmistelemme oikeudelliset asiakirjat kokonaisuudessaan ja lähetämme kaikki hakemukset puolestasi – tarvitsemme sinulta vain perustiedot asiakirjojen täyttämistä ja lähettämistä varten. Kun kaupparekisteri on käsitellyt kaikki muutokset, välitämme sinulle kaikki oikeudelliset asiakirjat. Kaupparekisterin tietokannan päivittäminen uusien hallituksen jäsenten ja yritystietojen mukaiseksi vie yleensä 5–10 työpäivää. Joidenkin verojen, kuten ALV:n, rekisteröintiin kuluu vielä 2–4 viikkoa paikallishallinnon viranomaisten työmäärän mukaan.

Mitkä ovat vaiheet?

1. vaihe: Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja
Kerro meille tavoitteistasi, niin ehdotamme sinulle parasta ratkaisua. Alustava konsultaatio ja yksityiskohtainen hintatarjous on maksuton.

2. vaihe: Me hoidamme kaiken
Keräämme sinulta tarvittavat tiedot, valmistelemme kaikki asiakirjat ja toimitamme ne sinulle vahvistusta varten. Tarjoamme täyden etäpalvelun.

3. vaihe: Aloita liiketoiminta Ruotsissa
Huolehdimme kaikista hakemuksista ja järjestämme tarvittavat yrityspalvelut. Ilmoitamme sinulle, kun prosessi on saatu päätökseen ja kun yrityksesi Ruotsissa on valmis liiketoimintaan.

Yrityspalvelut Ruotsissa

Tarjoamme Ruotsissa täyden valikoiman yrityspalveluja, joita ovat esimerkiksi oikeudelliset ja verotukselliset neuvontapalvelut, virtuaalitoimistot, kirjanpito ja pankkitilien avaamisen tuki. Hallintarekisteröinti- ja välittäjäpalvelut pyynnöstä.

Virtuaalitoimistopalvelumme on joustava ratkaisu yrityksille, jotka eivät tarvitse fyysistä toimistoa Ruotsissa. Virallista osoitettamme Tukholmassa käytetään kaupparekisteriin rekisteröitymiseen ja yrityksen hallinnollisena osoitteena postin vastaanottamiseen. Yrityksellesi lähetetyt postit välitetään sinulle sähköpostitse (skannattu kopio) tai tavallisella postilla pyynnöstä. Voimme myös perustaa yrityksellesi yksittäisiä paikallisia puhelin- ja faksinumeroita sekä paikallisen verkkotunnuksen hosting-palveluineen.

Kirjanpito-osastomme voi hoitaa kaiken ruotsalaisen yrityksen kirjanpidon sekä neuvoa rahoitus- ja verotuskysymyksissä. Kirjanpidon kuukausikustannukset määräytyvät yrityksen profiilin, esimerkiksi tapahtumien lukumäärän ja palkanlaskennan, mukaan. Voimme myös toimittaa alv-rekisteröintilomakkeen ja avustaa sen täyttämisessä. Tilinpäätös on toimitettava vuosittain, kun taas alv-ilmoitukset ja sosiaaliveroilmoitukset on toimitettava kuukausittain.

Työskentelemme useiden pankkien kanssa (esimerkiksi Swedbank) varmistaaksemme, että yrityksesi pankkitili Ruotsissa avautuu mahdollisimman nopeasti. Jotta tilin voi avata, hallituksen jäsenen on oltava tapaamisessa läsnä ensimmäisessä hakemusvaiheessa. Maksukortti ja verkkopankin turvatunnukset saadaan toisessa vaiheessa. Tiimimme jäsen voidaan nimetä vastaanottamaan nämä puolestasi, minkä jälkeen ne toimitetaan sinulle. Vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tiimimme neuvoo parhaan pankin valinnassa yrityksellesi ja antaa tukea koko tilinavaamisprosessin ajan.

Myös täysin toimivan yrityspankkitilin, jolla on oma IBAN-tilinumero ja VISA-maksukortti, avaaminen yrityksellesi Ruotsissa on mahdollista etänä Internetin välityksellä. Tätä vaihtoehtoa käsitellään tietokeskuksessamme: Verkkopankkitili (IBAN-tilinumero) ja maksukortti

Hallituksessa on oltava vähintään yksi hallituksen varsinainen jäsen ja yksi varajäsen (Delgivningsbar person) EU-/ETA-maasta, ja yhdellä henkilöllä on oltava ruotsalainen henkilötunnus. Tiimimme jäsen voidaan nimetä täyttämään tämä lakisääteinen vaatimus.

Tilintarkastus on tehtävä, jos jokin seuraavista kriteereistä täyttyy kahtena peräkkäisenä vuotena:

  • Vuosittainen liikevaihto on vähintään 3 000 000 Ruotsin kruunua
  • Taseen määrä on vähintään 1 500 000 Ruotsin kruunua.
  • Tilikauden aikana on keskimäärin 3 työntekijää.

Verotuksen perusteet Ruotsissa

Alla listataan yritysverotuksen tärkeimmät kohdat Ruotsissa. Tarkempien verotukseen liittyvien kysymysten kohdalla ota meihin yhteyttä, jotta saat neuvoja maakohtaiselta veroasiantuntijaltamme.

Vuodesta 2019 lähtien Ruotsin yhteisöverokanta on 21,4 %. Vuodesta 2021 verokanta laskee 20,6 prosenttiin. Kiinteää 21,4 %:n perusverokantaa sovelletaan yritystoimijoiden kaikkiin tuloihin, kun taas maassa asuvat oikeushenkilöt ovat verovelvollisia maailmanlaajuisista tuloistaan, ellei sovelleta erityisiä verovapautuksia tai verosopimuksia. Toimijoita, jotka eivät asu maassa, velotetaan Ruotsista lähtöisin olevien tulojen osalta.

Ruotsi perii 30 %:n perusveron osingoista. Sovellettavien verosopimusten nojalla on kuitenkin mahdollisuus alennettuihin verokantoihin.

Ruotsin perusarvonlisäverokanta on 25 %, ja sitä sovelletaan kaikkiin tavaroihin ja palveluihin. Tiettyihin kohteisiin sovelletaan alennettuja 12 %:n ja 6 %:n verokantoja. 12 %:n verokanta koskee eräitä elintarvikkeita, hotellimajoituksia ja ravintoloita. 6 %:n alennettu verokanta koskee kotimaan liikennettä, kirjoja, aikakauslehtiä sekä kulttuuri- ja urheilutapahtumien pääsymaksuja. Terveydenhuoltoon, rahoituspalveluihin, koulutukseen ja kansainväliseen ja yhteisön sisäiseen matkustukseen sovelletaan verovapautusta. Ruotsissa tarvitaan aina ALV-tunnus kuluttajille myytäessä.

Työnantajan osuus yhteiskunnallisesta verosta on 20,70 % vuonna 1952 tai sen jälkeen syntyneiden työntekijöiden osalta ja 10,21 % vuosien 1938–1951 aikana syntyneiden työntekijöiden osalta. Ruotsissa ei ole määriteltyä minimipalkkaa, mutta palkat perustuvat työnantajien ja ammattiliittojen/työntekijöiden välisiin työehtosopimuksiin. Kaikki Ruotsin työntekijät kuuluvat näiden sopimusten piiriin.

Kysyttävää? Kerro meille!

Yrityksen perustamista Ruotsissa koskeviin kysymyksiin saa nopean vastauksen ottamalla yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. Lakiasiaintiimimme vastaa ripeästi ja antaa lisätietoja tapauksestasi.

Oletko kiinnostunut aloittamaan liiketoiminnan Ruotsissa?
Lakiasiaintiimimme opastaa sinua prosessissa!

Sähköposti: info@maxcorp.fi | Puhelin: 0 923 165 500

Ensimmäisessä vaiheessa kerro meille, mitkä ovat tavoitteesi, kun haluat perustaa yrityksen Ruotsiin. Toisessa vaiheessa ehdotamme parasta ratkaisua ja tarjoamme vaiheittaisen yleiskatsauksen ja yksityiskohtaisen hintatarjouksen yrityksen perustamisesta Ruotsissa. Kolmannessa vaiheessa hoidamme kaikki oikeudelliset asiakirjat ja hakemukset.